Trenutno pregledavate 5 ideja kako urediti prostor zelenim zidom

5 ideja kako urediti prostor zelenim zidom

Želite zeleni zid, ali niste sigurni gdje i kako ga uklopiti? Izdvojili smo za vas nekoliko odličnih ideja gdje i kako zeleni zid savršeno iskoristiti u prostoru. Inspirirajte se!

1. Kupaonica

Na prvu zvuči kao neobičan odabir mjesta za zeleni zid, ali nema razloga da svoju kupaonicu ne pretvorite u pravu wellness oazu i priuštite si sate i sate opuštanja uz prirodno zelenilo.

2. Kuhinja

Već je sasvim mali zeleni detalj dovoljan da osvježi prostor i potakne nas na kreativnost, u ovom slučaju, u kuhanju. 😉

3. Pregradni zeleni zid

Izazov uređenja prostora daje nam mogućnost da budemo maštoviti. Zašto onda ne bi klasične pregrade prostorija umjesto zidova i namještaja zamijenili sasvim posebnom zelenom pregradom?

4. Restoran / kafić

Ukoliko se bavite ugostiteljstvom zeleni zid mogao bi biti dobra ideja kako da uredite svoj prostor zelenilom, a bez potrebe za održavanjem. Stabilizirane biljke i mahovina vjerno će vas služiti godinama, a vaši će gosti imati priliku uživati u prekrasnom i opuštajućem zelenom ambijentu. Treba li napomenuti da ćete ujedno osigurati i prirodnu zvučnu izolaciju?

5. Poslovni prostor

Tko ne bi poželio raditi u ovakvom uredu? Zeleni zid nije samo atraktivan detalj u poslovnom prostoru već dokazano pomaže u smanjenju stresa i povećanju produktivnost.

Više ideja i inspiracije, te trikova kako urediti prostor možete pronaći u našem besplatnom Vodiču za zeleno uređenje interijera.

Odgovori