Trenutno pregledavate Zeleni dizajn – gdje ga sve možemo naći

Zeleni dizajn – gdje ga sve možemo naći

U svijetlu novih trendova koji polako, ali sigurno osvajaju svijet jedan od vodećih je zeleni dizajn u uređenju interijera. Sve češće poseže se za tim inovativnim rješenjem koje nam u prostor unosi dašak prirode, a od nas ne zahtijeva apsolutno ništa.

Stabilizirane biljke vrlo su posebne po svojim svojstvima te ih to čini izuzetno zanimljivima. One su pročišćene, te ne postoji opasnost od insekata, parazita i sl. Njega ili održavanje nisu potrebni. Štoviše, stabilizirane biljke se nikada ni pod kojim uvjetima ne bi smjele zalijevati. Osim toga, ne trebaju svjetlost i imaju antistatička svojstva koja im onemogućuju skupljanje prašine.

Svaki prostor bio on velik ili malen, privatan ili poslovan, pun je potencijala za razne oblike zelenog uređenja. Kroz naše projekte koje smo odradili diljem Hrvatske, donosimo vam inspiraciju za uređenje vlastitog prostora.

1. Vaze

Ručno rađene vaze čiju veličinu i vrstu biljaka odabirete sami, a mogućnosti je mnogo. 🙂 Izbor biljaka možete vidjeti ovdje.

2. Okviri

Umjesto klasičnih slika, ovakav će zidni ukras biti centralni predmet svake prostorije. Oblik i veličinu okvira prilagođavamo vašim željama i potrebama.

                   

3. Zeleni zid

Oživite prostor i stvorite svoj kutak za opuštanje ispunjavanjem čitavog zida stabiliziranim biljkama, održavanje nije potrebno, a količina užitka koju će vam pružati sam pogled na njega je nemjerljiva. Zbog svog svojstva prirodnog izolatora buke odličan je u ugostiteljskim prostorima i uredima. Također, svoju je primjenu pronašao u turizmu – od recepcija hotela do uređenja kuća za odmor i apartmana.

p.s. Osobito se preporuča u poslovnim prostorima medicinske namjene, poput rehabilitacijskog centra kojeg smo nedavno ozelenili, a više informacija o samom projektu potražite na linku.

4. Mozaik slika s motivom
Umjetničko djelo u zelenom ruhu. Nešto posve novo i drugačije kreirano uz pomoć raznobojnog stabiliziranog lišaja. Održavanje nije potrebno, dugogodišnje trajanje zajamčeno, a motivi? Motivi nemaju ograničenja baš kao ni mašta.
5. Ugostiteljski prostor

Želite se istaknuti uređenjem vašeg interijera? Odaberite upečatljive ukrase koje možete rasporediti kroz prostor i tako vašim gostima priuštiti poseban ambijent i doživljaj. Upravo za takvu vrstu uređenja opredijelio se Snack bar Garden iz Umaga. Za njih smo kreirali niz elemenata, u za njih prepoznatljivim bojama, od zidnih vaza, oznaka za toalet, do zidnog sata.

       

6. Zidni sat ili ogledalo

Zamijenite klasične predmete njihovim novim zelenim ruhom. Ogledalo krasi frizerski salon, no nema ograničenja u oblicima i kombinacijama boja za primjenu u drugim prostorima. Zidni sat naš je najprodavaniji proizvod koji također možete personalizirati.

       

7. Logo

Brendirajte vaše poslovanje na inovativan način. Uz pomoć lišaja koji je dostupan u raznim bojama možemo vašem logu podariti novo lice. Sigurni smo da će zadiviti sve vaše klijente i poslovne partnere.

Ukoliko ste pronašli inspiraciju ili imate vlastite ideje što biste voljeli, svakako nam se javite – tu smo za vas.

Odgovori